Не дозволяй страху зупиняти мене

не живи у страху

Що робити якщо страх давить на тебе і не видно виходу в обставинах

«Бо дав нам Бог духа страху, але сили, і любови, і здорового розуму» (2 Тим. 1: 7)

Ось історія з життя пастора РІка Уорена, в якій він розповідає про відповідні виклики у своєму житті.

Через три місяці після того, як ми з Кей одружилися, я впав у стан повного фізичного і морального виснаження і потрапив до лікарні. Я був виконаний страху невдачі і думав, що моє життя закінчена, хоча мені було всього 21 рік. Лікарняний психолог сказав, що мені треба трохи відпочити.

Тому ми вирушили в Північну Кароліну, в будинок моїх батьків, де я продовжував відчувати себе повним невдахою. Я думав, що не зможу впоратися ні з чим. Мене турбувало і нервувало все навколо.
І ось одного разу вночі мені приснився сон, в якому, з-за мого постійної напруги, викликаного відчуттям невдачі, я відчув наближення біди. Я прокинувся в холодному поту. Продовжуючи лежати в своєму ліжку, важко дихаючи, я почув телефонний дзвінок. Моя мама підняла трубку.

Голос у телефоні запитав: «Це той будинок, в якому знаходиться Рік Уоррен? Чи можу я з ним поговорити? ».
Коли я взяв трубку, людина сказала: «Рік, ви не знаєте мене. Ми ніколи раніше не зустрічалися. Звідки у мене цей номер зараз не має значення. Я живу в Сан-Дієго, і Бог сказав мені зателефонувати вам і прочитати ось цей вірш з Біблії: «Бо дав нам Бог духа страху, але сили, і любови, і здорового розуму» (2 Тим. 1: 7), і повідомити, що ти, Рик, маєш право володіти здоровим глуздом у Христі Ісусі ». Після цього він повісив трубку.

Бог використовує людину, щоб підтримати тебе

Ви думаєте, що Бог не може використовувати людей подібним чином? Однак, Він може. Або ж це був ангел, якщо таке можливо. Або може бути Бог просто сказав людині: «Подзвони цьому хлопцю», і той виконав.
Протягом року, поки я був в депресії, я не раз повертався до цього вірша. Я вважав себе невдахою, хоча моє життя тільки починалася. Але Бог не залишив мене і багато зробив у моєму житті з тих пір.
Тебе Бог теж не залишив. І не має значення, через що ти пройшов до цього. Я шкодую про той біль, яку ти, можливо, зазнав, але ти не можеш дозволити страху стримувати тебе.

Ця історія вчить нас ніколи не здаватись, а продовжувати молитись і довіряти Богу.  Нехай Боже Слово завжди підтримає вас у ваших життєвих викликах.

Теми для обговорення:

Чи є у вас така мрія від Бога, до якої б ви прагнули всім серцем, якби знали, що не зазнаєте невдачі?
Яким чином можна застосувати 2 Тим. 1: 7 в своєму прагненні до мрії, якщо є страх потерпіти невдачу? Як рухатися вперед з вірою?
Ви дозволяєте минулого невдачі стримувати вас при досягненні мети? Попросіть Бога про те, щоб Він допоміг вам відчути, що Він як і раніше любить вас і хоче, щоб ви здійснили Його задум щодо вас.

Summary
У безвихідних ситуаціях не здавайтесь і не дозволяй страху зупинити тебе
Article Name
У безвихідних ситуаціях не здавайтесь і не дозволяй страху зупинити тебе
Description
Часто ми спішимо розчаруватись і здатись від того, що не знаєш як поступити в даній ситуації. Боже Слово підбадьорює нас довіряти Богу і продовжувати рухатись уперед.
Author
Publisher Name
Магазин БІблій Covenant

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *