Сім щоденних молитов

Оскільки Павло писав церквам, майже всі молитви, які ми маємо в його посланнях, стосуються віруючих. Ми можемо бути впевнені, що він молився наполегливо, пристрасно і зі сльозами за тих, хто гине (Рим. 9: 2-3; Флп. 3: 18-19). Але більша частина того, що ми знаємо про молитовне життя Павла, грунтується на тому, про що він молився за своїх братів і сестер по вірі, включаючи ці сім великих молитов – молитов, якими ми можемо регулярно молитися за послідовників Христа, яких ми любимо більше всього.

1. Ще ширше відкрий їх очі на Тебе.
Молитва – це один з найсильніших і виконаних турботи і любові способів, якими ми можемо висловити комусь свою любов. І найсильніша, виконана уваги і любові молитва, якою ми можемо молитися за інших, це молитва про те, щоб вони більше насолоджувалися Богом. І знову: «Павло розглядає молитву не як спосіб отримати щось від Бога, але як спосіб отримати більше самого Бога» Павло молився:

«Тому і я, почувши про вашу віру в Господа Ісуса і про любов до всіх святих, не перестаю за вас Бога, згадуючи про вас в молитвах моїх, щоб Бог Господа нашого Ісуса Христа, Отець слави, дав вам Духа премудрости та відкриття для пізнання його, і просвітив очі вашого серця. »(Еф. 1: 15-18)

Оскільки він почув про їхню віру, він молився, щоб вони побачили Бога. Моліться ви так за віруючих, яких любите? Павло знав, що нам потрібна надприродна внутрішня сила, щоб відчути широту, довготу, висоту і глибину Божої любові до нас у Христі (Еф. 3: 15-18) – не тільки для того, щоб прийняти її, але і для того, щоб переживати її, і зростати в цьому досвіді. Нам сьогодні потрібна свіжа благодать, щоб знову насолодитися Богом.

2. Наповни їх серця любов’ю до людей.
Якщо Бог відповів на нашу першу молитву за тих, кого ми любимо, ця благодать почне проявлятися в їх любові до інших людей.

«І молюся, щоб любов ваша ще більше та більше в пізнанні й усякім дослідженні, щоб те, що краще, щоб чисті та цілі були Христового дня, наповнені плодів праведности через Ісуса Христа на славу й хвалу Божу.» (Флп. 1: 9-11)

Павло закликає до Бога про цю надзвичайну, заразливою і переповнює кохання і в інших місцях Писання (1 Сол. 3: 11-13; Рим. 15: 5-6). Він не приймав як належне те, що послідовники Христа будуть любити один одного в достатній мірі. Він просив Бога зробити їх більш і більш люблячими.

Не дивно, що ці перші дві молитви перегукуються з двома великими заповідями Ісуса любити Бога і ближнього (Мф. 22: 37-39). Коли ми йдемо молитися за нашого чоловіка / дружину, наших дітей, церковну сім’ю, сусідів, це дві основні молитви: Боже, відкривай їх очі все ширше і ширше на Тебе і наповнюй до надлишку їх серця любов’ю до людей.

3. Навчи їх мудрості у волі Твоїй.
Наші молитви один за одного повинні починатися зі зростаючою любові до Бога і переповнює любові до людей, але Павло не задовольняється цими двома великими молитвами. Він  використовує ще інші молитви за тих, кого любить. Він молиться за їх духовну мудрість і розуміння:

«Тому і ми з того дня, як почули, не перестаємо молитись за вас та просити, щоб були ви наповнені для пізнання волі Його, у всякій премудрості й розумом духовним, щоб поводилися належно щодо Господа в усякому догодженні, приносячи плід у всякій справі благом і зростаючи в пізнанні Бога. »(Кол. 1: 9-10)

Ми не будемо ходити достойно перед Богом тільки тому, що хочемо цього. Нам потрібно, щоб Бог навчив нас тому, як це робити. Те, що ми хочемо і чому ми хочемо цього, має величезне значення для Бога, але нам все ще потрібно вчитися ходити. Незалежно від того, як довго ми йдемо, ми все ще десь на шляху до того, щоб «в усьому догоджати Йому», стикаючись з новими можливостями і викликами кожен день. Як би далеко ми не пішли, такі кроки потребують духовної мудрості і проникливості, а не просто людської дисципліни і рішучості, тому ми молимося і просимо Бога про те, що нам потрібно знати зараз.

4. Дай їм сміливість говорити про Ісуса.
Доручення, яке Ісус залишив нам, не може бути більш ясним (Мф. 28: 19-20). Ми можемо забути про нього або знехтувати ним у різні періоди свого життя, але це не може статися через неясність завдання. Бог закликає кожного послідовника Ісуса завойовувати душі для Нього і навчити їх коритися всьому, що сказав Ісус. З цією метою Павло пише:

«Будьте тривалі в молитві, і пильнуйте з подякою в ній. Моліться разом і за нас, щоб Бог нам відчинив двері слова, звіщати таємницю Христову, за яку я і в кайданах, – щоб я відкрив її, як звіщати належить мені & raquo. (Кол. 4: 2-4)

І в іншому місці він також просить молитися, «щоб дане було слово – відкрити уста свої, і зо сміливістю провіщати таємницю Євангелії, для якої посол я в кайданах, щоб сміливо про неї проповідував, як мені повинно» (Еф. 6: 19-20 ).

Бог діє трьома чудовими способами, відповідаючи на такі молитви. Спочатку Він дає нам слова, потім сміливість сказати їх, коли ми можемо бути відкинуті (або ще щось гірше), і, нарешті, Він відкриває духовні очі наших слухачів, щоб вони побачили і зрозуміли Євангеліє Його Сина. Коли ми молимося за віруючих сьогодні, ми можемо молитися про тих же дарах благодаті для успішного свідоцтва.

5. Пішли їм хороших вірних друзів.
Знову і знову в своїх листах Павло молиться про те, щоб Бог дозволив йому бути разом з іншими послідовниками Христа. наприклад:

«Яку бо подяку ми можемо Богові дати за вас, за всю радість, що нею ми тішимося ради вас перед Богом нашим, ніч і день ревно молимося, щоб побачити ваше лице та доповнити те, чого не вистачає вашій вірі» (1-е Фес. 3 : 9-10; див. також Рим. 1: 9-10; 15: 30-33)

Багато з нас, перебуваючи в здорових церквах, ніколи не відчували такої відчайдушної потреби в спілкуванні, ніколи не затримувалися до пізньої ночі, щиро молячись, щоб нарешті побачити віруючих лицем до лиця. Ми так звикли бачити нашу церковну сім’ю від неділі до неділі (і навіть частіше), що, можливо, забули, наскільки життєво важливе спілкування для християнського життя.

Однак, крім милості Божої і молитов інших людей, кожен з нас може «озлобитися через брехню гріха» (Євр. 3:13) і заблукати через любов до цього світу (2 Тим. 4:10). Отже, одна з найважливіших молитов, якими ми можемо молитися за тих, кого любимо, це молитва про те, щоб Бог дав їм здорову, вірну церкву і декількох благочестивих, вірних друзів.

6. Захисти їх від ворогів душ їх.
Коли ми молимося Богу про те, щоб радість наших близьких в Ньому зростала, їх любов до інших людей ставала сильнішою, і свідчення про Ісуса було більш сміливим, ми повинні знати, що вони зустрінуть опір і ворожість. Павло зустрічав таку опозицію всюди, куди б він не йшов, тому він просив підтримки в молитві:

«Наостанку, моліться за нас, браття, щоб слово Господнє та славилось, як і у вас, і щоб ми визволилися від злих та лукавих людей». (2 Сол. 3: 1-2)

Коли ми молимося один за одного, ми повинні пам’ятати, що «ми не маємо боротьби проти крови та тіла, але проти початків, проти влади, проти світоправителів цієї темряви, проти духів злоби піднебесних» (Еф. 6:12). Сатана і його армії атакують не випадково і не час від часу, але цілеспрямовано і нещадно. Один з найефективніших способів молитися за наших близьких – це молитися проти ворогів їхніх душ.

Ми молимося разом з Ісусом: «Не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого» (Мт. 6:13). Не тільки мене, але нас. Ісус вчить нас не тільки молитися про наші власні інтереси але про наші власні спокуси, про наші проблеми і про постійно переслідуючі нас гріхи, але і тому, щоб регулярно і пристрасно молитися за інтереси інших людей, щоб вважати їх більш значущими, ніж ми самі ( Флп. 2: 3) в нашій війні проти зла.

7. Зроби так, щоб Ісус прославлявся в їх житті.
Нарешті, моліться, щоб Ісус був прославлений у всьому, що вони роблять.

«За це ми й молимось завжди за вас, щоб наш Бог учинив вас гідними покликання, і міццю наповнив усю добру волю добрости й діло віри в силі, щоб прославилося Ім’я Господа нашого Ісуса Христа в вас, і ви в Ньому, за благодаттю Бога нашого і Господа Ісуса Христа ». (2 Сол. 1: 11-12)

Павло об’єднує три великих молитви в одну. По-перше, просіть Бога сфокусувати і очистити їх амбіції. Це не просто наміри, але думки спокою, і не просто будь-які справи, але справи віри. Наші молитви допоможуть захистити їх від поганих рішень і справ, що виходять з егоїстичних мотивів.

По-друге, ми просимо Бога дати їм не просто силу працювати, але Його силу виконати цю роботу. Якщо ці рішення і справи будуть прославляти Бога, вони повинні бути здійснені «Його силою», а не їх власною. Ми хочемо, щоб божественна сила і здатності текли через них, поки вони працюють і служать.

Нарешті, нам потрібно, щоб Бог виконав Свою роботу через них, – щоб завершити її і зробити її плідної (Флп. 1: 6, 11). Іншими словами, нам потрібно, щоб Бог прославлявся в усьому, що вони (і ми) роблять.

Якщо Бог відповість на ці молитви, згодом ми побачимо плоди – і ми повинні дякувати Йому, як тільки побачимо їх. Один з кращих способів розпалити багаття наших великих молитов за інших – це хвалити Бога за те, що ми бачимо Його роботу в них і через них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *