Навіщо читати Біблію?

Біблія – це була перша книга, яку переклали іншими мовами. І кількість таких перекладів стає все
більшою. За найновішими даними, Біблію нині можна прочитати більш ніж на 1900 мовах світу.
Книгу Книг перекладено навіть на, спеціальну мову для сліпих. Кожен з нас знає про існування
цієї книги. Якби вас запитали: “Що таке Біблія?”, кожен напевно б відповів, що вона – Слово
Боже.

Історія написання Біблії показує її унікальність серед інших «священних книг».
Не залежно де б ми були ми всеодно чули, що Біблію потрібно читати. І десь ми розуміємо, що
читати її необхідно.
Ми маємо особисто задатись питанням: “А для чого мені насправді читати Біблію?”. Хіба не
достатньо деколи відвідувати храм і інколи молитись до Бога, а Біблію, у кращому випадку
зберігати , на полиці чи в шухляді – та й взагалі мати Біблію вдома ще й в красивій оправі – це
досить престижно.
Твердження, що Біблія – Слово самого Бога вже для всіх стало аксіомою. Про це свідчать зовнішні
і внутрішні фактори та й сама в собі ця книга переповнена подій, які доведені науково, історично
та археологічно, що в повному обсязі доводять її неперевершиність. Кожен, хто вважає себе
християнином, має зрозуміти, що без вивчення цієї книги ми не зможемо бути тими, ким себе
вважаємо. Взагалі хто такий християнин? Це людина, яка має крепкі відносини з Богом. Мати
відносини з Богом не можливо без спілкування з Ним. Спілкування ж в свою чергу – це діалог.
Якщо через молитву ми можемо звертатися до Бога, то через Біблію – Бог говорить до нас. Це і є
діалог.
Біблія – це не лише видатний твір літератури, вона пояснює життя і Бога. У ній немає відповідей
на всі запитання, але на більшість з них Біблія відповідає повністю. У ній є поради як жити
змістовним та добрим життям. Як ставитися до ближніх. Вона заохочує нас покладатися на Бога у
всьому та насолоджуватися Його любов’ю. Біблія також розповідає як отримати вічне життя.
У Біблії викладені закони, якими нерідко користуються й сучасні судді, однак і не тут її
вирішальне значення.
Біблія – це Книга Життя, це правда, яку повинні знати всі. Вона не стільки вчить, що людина має
робити, скільки показує, якою має бути людина.
Інша причина чому нам потрібно читати Біблію. Чим характеризується людина, яка називає себе
християнином? Своєю вірою в Бога. Звідки взяти цю віру? Про це нам каже Біблія: “Тож віра від
слухання, а слухання через Слово Христове”.
Коли ми читаємо Слово Боже – в нас в серці і родиться віра, без якої не можна догодити Богу.
Що означає читати Біблію в нашому випадку? Біблія – це не художня література чи роман. Ми
маємо читати її задумуючись. Тому що Бог не зможе вказати на наші помилки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *