Що робити, коли тривога прагне вбити вас

Чарлі Браун сказав: «У мене нова філософія; я збираюся здригатися від страху лише один раз в день ». Це глибока думка щодо занепокоєння.

Страх можна перемогти

Тривога, страх і занепокоєння на сьогоднішній день є серйозними проблемами в нашій країні. І медичні експерти говорять нам, що поширення стану занепокоєння у всьому світі досягло критичного рівня.

Коли справи йдуть добре, ми турбуємося про те, як довго це триватиме, перш ніж вони знову почнуть йти погано. І все ж Ісус сказав: «Досить для кожного дня своєї турботи» (Мф. 6:34). Іншими словами, сьогодні у вас досить проблем, тому не починайте турбуватися про завтрашній день або післязавтрашньому, або про день через тиждень або через місяць.

Отже, що ми робимо, коли на нас нападає занепокоєння? Що ми робимо, коли нас раптово охоплює тривога? Що ми робимо, коли нас долає страх?

Коли ми відчуваємо себе виснаженими тривогою, занепокоєнням і стресом, нам потрібно винести це сміття. У нашому будинку сміття забирають раз в тиждень, і я радий цьому. Точно так само ми повинні віддавати наші турботи Ісусу Христу. Біблія говорить: «Всі турботи ваші покладіть на Нього, бо Він піклується про вас» (1 Пет. 5: 7).

Мовою оригіналу це означає певний акт волі, за допомогою якого ми приймаємо рішення перестати турбуватися і замість цього дозволити Богу взяти на Себе відповідальність за наше благополуччя. По суті це звучить так: «Я свідомо вирішую не турбуватися про це. Я навмисно покладаю це на Бога і віддаю це в Його руки. І я залишаю це в Його руках».

Ви не викидаєте сміття раз на місяць. Ви робите це щотижня, а іноді і щодня. Те ж саме стосується і наших турбот. Інший раз нам доводиться повертатися до Господа знову і знову. В деякі дні нам доводиться приносити Йому наші турботи частіше, ніж в інші, в залежності від того, з чим ми стикаємося в даний момент.

Бог піклується про вас. Він Той, Хто пам’ятає про вас. Нехай це трохи вкладеться в голові. Він хоче взяти на себе ваші турботи. Він хоче забрати ваші занепокоєння і тривоги. Адже Ісус сказав: «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я заспокою вас» (Мф. 11:28).

Ісус також сказав: «Не бійся, мале стадо, бо сподобалося Отцю вашому дати вам Царство »(Лк. 12:32). З цього короткого вірша ми дізнаємося про Бога три речі: Бог – наш Пастир, Бог – наш Отець, Бог – наш Цар.

Бог контролює наше життя, і ніщо не може застати Його зненацька. Він знав, що це станеться. І якщо щось вас турбує, то це також стосується і Його.

Ось ще одна річ, яку ми повинні мати на увазі: в житті християнина немає випадковостей, є лише передбачення Боже. Ми як віруючі не віримо в долю. Ми віримо в силу віри, і ми віримо, що Бог контролює ситуацію.

Коли здається, що ваше життя розвалюється на частини, Бог знає про це. І пам’ятайте, ви не самотні у своїх стражданнях. Інші люди відчували щось дуже схоже, якщо не те ж саме. Інші люди в даний час проходять через це. А інші будуть проходити через це в майбутньому.

Та й Біблія говорить нам про це:

«Досягла вас спроба не інша, тільки людська; але вірний Бог, Який не попустить, щоб ви випробовувалися більше, ніж можете, але при спробі й полегшення дасть, так щоб ви могли перенести ». (1 Кор. 10:13)

Якщо ми страждаємо від чогось, а потім знаходимо когось ще, хто страждає від того ж або, може бути, від чогось ще гірше, дуже корисно поговорити з ним. Ось тут з’являється громада. Ось тут з’являється церковна сім’я. Це також причина, по якій ми не повинні намагатися бути християнами-одинаками.

Нам потрібні наші друзі-християни. Ми ніколи не повинні ізолювати себе і розривати зв’язок з іншими віруючими. Коли поруч з нами немає тих, хто може нам допомогти, ми можемо впасти в паніку.

До речі, таке траплялося з мужами і жінками Божими. Наприклад, Ілля, після великої перемоги над пророками Ваала на горі Кармел, відправився в печеру. І впав у глибоку депресію.

Коли Ілля був в печері, Господь говорив з ним і сказав: «Що ти тут, Ілля?» (3 Цар. 19: 9). Я виявив, що за перемогами часто бувають падіння. У Іллі був момент слави, а потім йому довелося повернутися до реальності.

Бог поруч, і Він буде з нами, якщо ми воззовём до Нього. Він нагадує нам в Ісаї 41:10:

«Не бійся, бо Я з тобою; Не турбуйся про те, бо Я Бог твій; Я зміцню тебе, і тобі поможу, і підтримаю тебе правицею правди Своєї ».

Я чув історію про людину, який зіткнувся віч-на-віч з небезпекою занепокоєння. Одного разу він побачив Смерть, що йде до міста, і сказав: «Що ти робиш?»

Смерть сказала: «Сьогодні я збираюся забрати сто чоловік».

«Це жахливо!» – сказав чоловік. Тому він побіг вперед і попередив кожного, що Смерть прийде в кінці дня.

Коли сонце сідало, людина побачила, як Смерть залишає місто. Він сказав: «Почекай секунду! Ти сказала мені, що збиралася забрати з собою сто чоловік. Сьогодні померла тисяча чоловік! »

Я стримала своє слово, – сказала Смерть. – Я взяла тільки сто. Всіх інших забрало занепокоєння ».

Ось на що здатне занепокоєння.

Якщо ви маєте справу з депресією, тривогою і страхом, перестаньте дивитися на себе і подивіться на Бога. І пам’ятайте: ви не самотні. Незважаючи на ваші обставини або певні проблеми, з якими ви можете зіткнутися, не дивлячись на все, з чим ви маєте справу в житті, Бог все так же контролює ситуацію. Так що передайте всі свої турботи Йому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *