Хочеш бути щасливим? Вибери милосердя

бути щасливим

Коли любиш ближнього то і сам будеш щасливим

Бог заснував світ на універсальних принципах. Один з цих принципів полягає в тому, що чим більше ви допомагаєте іншим людям, тим більшого ви досягнете успіху і будете щасливішими. Щастя не в тому, щоб жити для себе. Щастя приходить від того, щоб віддати своє життя і проявити милосердя.

У Притчах 11:17 говориться: «Людина ласкава душі своїй чинить добро, а жорстока руйнує плоть свою». Це ще один з тих універсальних принципів: ви отримуєте в життя те, що сієте.

Найяскравішим прикладом цього в Біблії є історія Іова, який втратив буквально все – своє здоров’я, сім’ю, роботу і багатство. Його друзі прийшли до нього в найважчий час. Але проявили чи вони до нього милосердя? Ні! Вони засуджували, критикували і сумнівалися в його праведності. Вони продовжували говорити йому, що він зробив не так. «Це твоя власна вина», – сказали вони.

І це поганий приклад яким треба бути другом. Бо справжня дружба підтримує, розуміє, захищає, допомагає.

Життєвий поворот або жетрвенна любов

Великий поворот в житті Іова стався не тоді, коли він думав про себе, а коли він милосердно молився за людей, які критикували його: «І Господь привернув Йова до першого стану, коли він помолився за своїх приятелів і дав Господь Іову вдвічі більше того, що він мав раніше »(Іов 42:10).

Це приклад жертвенної любові яку Ісус нам показав на Голговському хресті.

Ти теж проявляєш милосердя до інших – навіть до тих, хто критикує і засуджує тебе? Ти можеш прожити життя яке засуджує або як милосердна людина. Якщо ти вирішиш засуджувати і критикувати, то ти зробиш нещасними себе і всіх навколо. Вкінці кінців залишишся одиноким, бо з таким ніхто не хоче мати справи. 

Але коли покриваєш слабості інших і несеш в їхнє життя віру та підтримку, то це повернеться тобі теж. Таких поважають і люблять.

Це твій вибір. Ти можеш бути агентом засудження в світі або посланником милосердя. Коли ти вибереш милосердя, життя стане набагато приємніше для тебе і для оточуючих тебе людей.

Ісус каже в Нагорній проповіді: «Блаженні милостиві, бо вони помилувані будуть» (Матвія 5: 7). Хочеш бути щасливим? Тоді будь милосердний.

Проповідь нагірна дуже багато говорить про милосердя. Біблія Огієнка в Євангеліях описує ці моменти. Читайте Слово, воно того варте.

 

Summary
Хочеш бути щасливим? Вибери милосердя
Article Name
Хочеш бути щасливим? Вибери милосердя
Description
Бути щасливим означає не бути егоїстом і не думати тільки про себе
Author
Publisher Name
Магазин БІблій Covenant
Publisher Logo

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *