4 поради як ефективно проводити час з Богом для тих, хто легко відволікається

У 4-му розділі Євангелія від Марка Ісус використовує грунт як образ нашого серця, а насіння як образ Свого Слова. Він згадує чотири види ґрунту: твердий грунт; грунт, в якій багато каменів; грунт, на якому ростуть терни, і добрий грунт, приготовлена для посадки земля.

Люди, які схожі на грунт першого типу, зовсім неготові для прийняття Божого Слова. Їхні серця абсолютно черстві і насіння просто падає на поверхню і лежить там, поки її НЕ скльовують птахи.

Ті, хто подібний до грунту другого типу, неглибокі. Вони приймають Боже Слово … поки не доводиться брати на себе якусь відповідальність і змінювати своє життя. У них не може рости Боже Слово, бо в них не має місця для коренів посеред всіх каменів.

Люди, подібні до третього типу грунту, розсіяні. Вони приймають Боже Слово, і воно починає рости в них, але, крім Бога, у них дуже багато своїх справ, як бур’янів в  городі, якими  ніколи по-справжньому не займаються. Бур’яни ростуть і поширюються досить швидко, і дуже скоро все, що б ви не посіяли, зникає, тому що не має місця для його подальшого зростання.

Ті, хто подібний до четвертого типу грунту, готові. Їхні серця м’які і очищені від усього, що заважає зростанню насіння, тому, коли насіння Божого Слова посаджено в їхні серця, воно дає здорові і рясні плоди!

Яким типом ґрунту є ви? Чи готове ваше серце приймати Боже Слово, або ж ви подібні до твердої землі, в якій його не чути по причині відволікань? Я думаю, що для більшості людей проблема полягає в тому, що ми відволікаємося.

У нашому житті відбувається дуже багато всього. Ми прокидаємося і готуємося до роботи, повертаємося додому, і там нас чекає ще більше роботи: прання, посуд, вечеря, діти, домашня робота.

Крім того, у нас є обов’язки в церкві, батьки, які потребують допомоги, батьківські збори. І якщо цього не досить, у нас є відволікаючі нас Фейсбук, Твіттер, Інстаграм, Periscope, Pinterest, електронна пошта, YouTube, телебачення і радіо.

Коли ж у нас є час для Божого Слова? Коли у нас є час, щоб дозволити Його Слову зростати в наших серцях? Щоб Його Слово росло в наших серцях, нам потрібен час для роздумів над ним, щоб воно дало плоди в нашому житті.

1. Виберіть час.
У мене є спеціальний час вранці, коли я встаю. Спочатку я роблю собі чашку чаю, і потім сідаю і проводжу час з Богом. Я не включаю комп’ютер і не дивлюся на мій мобільний телефон, поки не закінчиться моє усамітнення з Богом. Я знаю, що якщо я подивлюся на телефон або відкрию свій ноутбук, мене затягне, і моє усамітнення з Богом закінчиться, тому що “всього 5 хвилин” легко перетворюються на годину.

2. Виберіть місце.
Краще всього вибрати місце, де навколо не буде трохи того, що може відвернути вас. Коли діти йдуть спати, я стежу за тим, щоб у вітальні було прибрано і чисто, тому що у мене проблеми з концентрацією, коли навколо розкидані іграшки і тарілки. Тому, коли діти йдуть спати, у нас “час збирання”, щоб, коли я прокинусь вранці, я міг зайти в чисту і прибрану “молитовну кімнату”.

3. Приготуйте свої інструменти.
У мене є “коробка для усамітнення з Богом”, в якій лежать моя Біблія, молитовний журнал, ручки, кольорові олівці, картки і книги по молитві. Щоранку я беру цю коробку, і у мене вже все є. Мені не доводиться ходити і шукати всюди все, що мені треба. Я зрозумів, що краще концентруюся, коли записую, тому я почав записувати свої молитви і думки про те, що я читаю в Біблії. Мені це подобається, тому що це зберігає мій мозок від роздумів про список своїх справ і тому, що потрібно купити сьогодні в магазині.

4. Робіть нагадування.
Ви можете використовувати свій мобільний телефон або таймер для яєць, або навіть попросити одного товариша посилати вам текстове повідомлення щодня, але в будь-якому випадку створюйте нагадування самим собі про те, що потрібно зупинитися і приділити час для роздумів над тим, що ви прочитали і дізналися з Божого Слова сьогодні вранці. Я використовую для цього картки. Я записую на них вірші, які намагаюся запам’ятати і над якими міркую, і кладу їх в кишеню. Кожен раз, коли я засовую руки в кишені (а це буває часто), я відчуваю їх, і це нагадує мені, що потрібно витягнути і поглянути

5 thoughts on “4 поради як ефективно проводити час з Богом для тих, хто легко відволікається

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *