3 поради, як ділитися своєю вірою на роботі

«Зароби право бути почутим ». Це сказав Білл Піл, директор Центру Віри і Праці в
Університеті Летурно.

Він стверджує, що ми перейшли від культурного середовища, в якому передбачалося, що християнству є що сказати про життя, до середовища, де передбачається зворотне. Іншими словами, люди не будуть слухати нас, поки ми не заслужимо право бути почутими.
Справа не просто у ворожості по відношенні до Бога, хоча це теж фактор. Не меншу роль відіграє поділ на «мирське» і «духовне», припущення, в тому числі серед багатьох сучасних християн, що «релігія – це про вічність», тому вона не завжди може бути застосована до нашого повсякденної діяльності. Богу не місце на робочому місці, якщо Бога не турбує наша робота – якщо Його не цікавить вона сама по собі, а не просто як можливість роздати євангелізаційні трактати.

Отже, ось три практичних пропозиції:

1. Розглядайте саму роботу як служіння.
Люди не люблять, коли до них ставляться зверхньо або ними маніпулюють. Якщо ви перебуваєте на своєму робочому місці лише для того, щоб навернути людей до своєї віри, вони дізнаються про це і обуряться. Відмінні результати у вашій роботі, а також людяне ставлення до клієнтів і колег принесуть вам право бути почутими. Павлове виготовлення наметів не стало б ефективною
стратегією євангелізації, якби він робив погані намети. Справа в тому, що ви не залишаєте повноцінне служіння. Слово «служіння» саме це і має на увазі – «служити». Всі без винятку християни на постійній основі служать Ісусу Христу, а також всьому світу, про який Він так піклується. Чим би не займався християнин – написанням звітів, водінням вантажівок, підмітанням
підлог – це служіння Богу і ближньому. Коли це робиться так, щоб прославити Бога, це потужне свідчення, що приваблює людей і до свідчення.

2. Будьте терплячі.
Щоб отримати право бути почутим, треба час. Ви не повинні поспішати з очікуванням євангелізаційних можливостей. Вірте, що, якщо ви будете правильно працювати, Бог використає ваш послужний список і гарне поводження з людьми, щоб пробудити серця оточуючих.

3. Євангелізуйте через відносини.
Ми знаємо, що ідея «євангелізації відносин» іноді використовувалася для витіснення словесного проголошення Євангелія. Але ми можемо робити і те, і інше, і ми б рекомендували проповідувати через відносини на роботі. Це не означає зводити Євангеліє до стандартного набору основних тез.
Коли з'явиться можливість, зосередьтеся на тому, щоб бути чуйним до людини, якій ви свідчите, – і вірте, що, у міру роботи Господа в ній, людина буде ставати більш відкритою до Євангелія.
Благословень вам у ваших зусиллях!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *